De karaktervolle Poiré Granite is buitengewoon, complex, intens geurig met verfijnde aroma’s van peer, bloemen, honing en nat gesteente. Daarnaast heeft het een hele prettige fijne mousse. Deze poiré heeft bij uitstek de potentie om langere tijd, uiteraard onder de juiste omstandigheden, door te rijpen op fles. Zo proefden wij vorig jaar een fles uit 2003, echt spectaculair hoe intens die smaak was.
Het fruit is een selectie afkomstig van 200 tot 300 jaar oude hoogstam perenbomen deze geven na 50 jaar pas goed vrucht dragen en zijn volwassen na 100 jaar. Als producent plant je nieuwe bomen dus niet voor jezelf maar voor latere generaties!.
Eric Bordelet is waarschijnlijk de meest bekende cider en poiré producent van Frankrijk. Deze karakteristieke Fransoos werkte een tijd lang in de beste restaurants van Frankrijk als sommelier waarna hij in 1992 besloot het landgoed van zijn grootouders over te nemen om de cider en poiré te maken die hij nergens kon vinden. Op 9,5 hectare verbouwd hij zijn vruchten op biologisch dynamische wijze en maakt hij prachtige producten. Lees hier het verslag van ons bezoek aan hem.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.